2014. november 19., szerda

Csirkepaprikás

Nem olyan régen kísérletet tettem egy csirkepaprikás köretként való elkészítésére (a főétel a saját kovászolású uborka volt).
Remekül sikerült a recept választás, úgyhogy ide is leírom, hogy megtaláljam, ha hirtelen az eredeti helyén nem találnám.

Hozzávalók, négy adag:
  • 4 db csirke alsócomb
  • 4 db csirke felsőcomb
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg sertészsír
  • 3 teáskanál fűszerpaprika (púpos, őrölt)
  • 1 tk só
  • 2 ek paprikakrém (lehet csípős is)
  • 1 kis db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 dl tejföl (20%-os)

  •  

    Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük.
    2. A combokat megtisztítjuk az esetleges toll és pihe maradványoktól. Ha egész combot vettünk, kettévágjuk.
    3. A hagymát a zsíron kb. 10 percig dinszteljük. Egy evőkanál vizet önthetünk alá, nehogy odaégjen.
    4. Ezt követően rászórjuk az őrölt paprikát, a sót és felöntjük 3 dl vízzel.
    5. Beletesszük a pirosaranyat, a paradicsomot, aminek a héját előzőleg lehúzzuk, és a zöldpaprikát.
    6. A pörköltalapot kb. 30 percig előfőzzük, csak azután tesszük bele a csirkecombokat, amivel további 45 percig főzzük.
    7. Időnként óvatosan megkeverjük, nehogy odaégjen. Vizet már nem adunk hozzá, mert a hús ereszt magából eleget.
    8. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejfölt és egyet forralunk még rajta.

    Forrás:
    http://www.nosalty.hu/recept/csirkepaprikas-csirkepaprikas-3

    Nincsenek megjegyzések: